Familie Camp - Asmildkloster

Uge 27 (5. juli - 10. juli 2021)

Viborg Idrætshøjskole og Idrætshøjskolen Sønderborg går sammen om, at lave en enestående uges familie camp, med idræt, sjov og fællesskab.

 

Begge højskoler har fuldt bookede familiekurser på deres højskoler, men besluttede sig for at give flere familier muligheden for en uge - på anden matrikel...

 

Campen finder sted på den smukke Asmildkloster Landbrugsskole, meget tæt på søerne i Viborg. Ca. 1 kilometer fra indkvartering er idrætshøjskolen hvor enkelte af aktiviteterne finder sted.

 

Oplev yderst engagerede undervisere og instruktører, der sørger for at de voksne og børnene får nogle fantastiske oplevelser.

 

Hver dag vil indeholde forskellige idrætstilbud som beachvolley, HEAT (MTB og pulsen op), Cross-X (core - og styrke), Kajak og Stand up paddeling og Yoga m.m.

 

Dagen starter med morgensamling i familiegrupper (hvad sundhedsmyndighederne giver os mulighed for), med fællessang, sjove, lærerige og indlevende indslag, inden de første voksen-idrætsaktiviteter og børneaktiviteter finder sted. (se ugeskema nedenstående)

 

Alle kan være med, kræver ingen forudgående kendskab, bare du kan li’ at være fysisk aktiv og li’ at være sammen med andre glade og engagerede mennesker.

Yderligere forklaring til ugeskemaet - se linket her.

Tag gerne et kig på skemaet undervejs i læsningen.

Børne Teams:

Der vil være nogle vildt motiverende instruktører der fast vil være i samme teams, som skaber stemning, plads til alle og sjove aktiviteter.

Børneaktiviteterne foregår mens de voksne har idrætstilbud og foredrag/oplæg. Der bliver selvfølgelig tid til, at aflevere sine børn inden opstart på voksenaktiviteterne.

Børnegrupperne sættes sammen efter alder.

Børneaktiviteterne vil være legende og inspirerende - lige fra skovhygge med bål, sjov anderledes fysisk aktivitet til masser af kreativitet og sammenhold.

 

Børnene bliver udfordret på deres eget niveau i et alsidigt og kreativt program, som instruktørerne ivrigt præsenterer for dem. Når børnene har det godt har de voksne det godt😊

Der er fokus på glæde, mangfoldighed, fællesskab og succesoplevelser.

 

Vi udnytter de lækre omgivelser og er som oftest udenfor, hvis aktiviteten og vejret tillader det.

Voksen aktiviteter:

Hver formiddag og eftermiddag er der idrætstilbud:

Beachvolley                       med Peter Lyø

Cross X                              med Peter Boysen

HEAT                                  med Adam Lasthein og Michael Willemar

Gentlemen idræt               med Erling Joensen

SUP/kajak                          med Therese Ravn og Marie Kanstrup 

Yoga                                  med Heidi Marie Løvendahl

 

Beskrivelse af de enkelte idrætstilbud:

 

Beachvolley:

Beachvolley er for dig, som både ønsker at lære spillet at kende, og at udvikle det til et højere niveau. 

 

Du vil gennem træningen udvikle dig som beachvolleyspiller – dit tekniske niveau højnes, din fysik forbedres, og din taktiske forståelse udvikles. 

 

Det sker gennem en sjov, udfordrende og intensiv træning, som indeholder:


•   Teknisk træning på alle niveauer
•   Taktisk træning - angreb og forsvar
•   Spilforståelse - placering på banen m.m
•   Udvikling gennem sjove småspil, sekvenser og kamptræning. 

 

Alle niveauer er velkomne, og den daglige træning bliver tilrettelagt, så både begyndere og øvede får udfordringer. Vi indarbejder alle tekniske elementer gennem varierede øvelser og småspil, så du bliver teknisk velfunderet, samtidig med at du får indsigt i opbygning af tekniktræning. 

Peter Lyø, som står i spidsen for beachvolley på IHS, er tidligere landsholdsspiller og den absolut mest rutinerede elitetrænere på den danske beachvolleyscene.

Cross X:

Mega sjov træning med sved på panden og ømme muskler. Vi træner coremuskulaturen med kroppen som det primære redskab efter principperne om funktionel styrketræning. Der er ligeledes fokus på, at I får programmer med hjem, som I kan anvende i dagligdagen 💪

HEAT:

Få pulsen op. En fed MTB tur i det kuperede tidligere militære øvelsesterræn, eller måske interval løb og fartlege, krydret med opfindsomme og motiverende andre træningsformer og indslag. Træn dit kredsløb - og mærk glæden indeni. Der er mange forskellige metoder til bedr kondition.

Gentlemenidræt:

Vi vil tage udgangspunkt i det ædle spil cricket – hvor vi vil spille en tilpasset udgave ”some stop cricket” som foregår efter alle kunstens regler, med fair play begrebet og hvad der til høre. Alle kan være med , det er sjovt, du vil blive rørt, og du vil efterfølgende være i stand til at igangsætte dette spil til en familiekomsammen eller gadefest. Derud over vil der indgå vandretur med kaffe, tee og andre tiltag.

SUP og kajak:

Oplev den fantastiske fornemmelse i kajakken eller på boardet, når du padler på Søndersø og Nørresø. Lær lidt teknik og udvikle dine kompetencer på vandet. En fed oplevelse og fantastisk at se Viborg fra vandsiden

Yoga:

Yoga-formeene der vil blive undervist i kaldes Yin- og Yang yoga. Yin og Yang er to modpoler i vores liv, det maskuline og det feminine, det hårde og det blide. På denne yogatime kombineres de to ved at arbejde med to forskellige yogaformer, den dynamiske yoga, og den rolige yin yoga. Begge yogaformer er tilpasset alle niveauer, så alle kan være med. Vi arbejder primært på fleksibilitet og smidighed gennem hele timen. Afslutter med en guidet afspænding.
 

Andre aktiviteter:

3 spændende foredrag, der omhandler lige fra store oplevelser, sports-ikoner til personlig udvikling. Fælles adventure race med forskellige sjove og lærerige teambuildings-opgaver Fællessang om aftenen og almindelig hygge, snobrød og pandekager

 

Fritid:

Tid til gåture om søerne Tæt på Viborg by med den flotte “gamle bydel og domkirken” (https://vierviborg.dk)

Foredrag:

Bliv inspireret, beriget og motiveret af Jesper Bergstrøm, kendt fra TV og ekspert i kropssprog. https://www.youtube.com/watch?v=uudOYZAo-2k

 

Lisbeth G Petersen, inspirerende og energisk fortæller om livsglæde og trivsel samt

https://www.athenas.dk/lisbeth-g-petersen-foredrag-stress-arbejdsglaede.htm

 

Michael Willemar, mental coach og forstander, der sætter mental Power på dagsordenen.

Fælles aktiviteter:

Fælles adventure race med forskellige sjove og lærerige teambuildings-opgaver Fællessang om aftenen og almindelig hygge, snobrød og pandekager

 

Højskolerammen

En familie Camp er super godt for den aktive familie og udover de mange tilbud og aktiviteter, bliver der tid til: Socialt samvær og plads til lige fra Krabbefiskeri, brætspil, afslapning på terrassen til tumlerier på de store grønne arealer og spikeball i idrætssalen.

 

Fællessang og aftenhygge ved Amfi-scenen, hvor højskolesange og hygge med  andre familier danner en perfekt og berigende ramme om fællesskabet.

 

Om morgenen vil der bl.a. være morgenbadning for de friske, en løbetur eller dejlig gåtur i de fantastiske omgivelser.

 

Maden nyder vi i skolens spisesal morgen, middag og aften, og køkkenpersonalet har lovet også at forkæle os med frugt, kaffe, te m.m. i løbet af dagen. ​

 

Der er endvidere mulighed for at opleve og nyde vores helt unikke beliggenhed helt ned til Nørresø og Søndersø.

IMG_6409
Naturen i Viborg2
VILDTMARKSBADE
IMG_6256
Kamera 1 (110 of 125)
IMG_6339
elevmøde_2017 (74)
DronebilledeCMYK.jpg
IMG_6398
IMG_6333

PRISER

Kursuspris pr. person

Voksne: 

Dobbeltværelse m. bad på værelset kr. 5.200,- 

Dobbeltværelse m. bad og køkken på værelset 5.700,-

                 

Børn:

6-17år: kr. 3.200,-

Den angivne kursuspris er en totalpris, som inkluderer logi, forplejning, undervisning, udflugt, foredrag og brug af skolens faciliteter. Sengelinned og sengetøj samt håndklæder, skal i selv medbringe.

Der er mulighed for at købe øl, vin og lidt snacks til og efter aftensmaden til fællessang og aftenen.

Det vil være en god idé at medbringe et ekstra badehåndklæde til brug ved søerne.

Værelser

Indkvartering sker fortrinsvis på dobbeltværelser. Er man en familie på 3 personer, skal der påregnes indkvartering på samme værelse med en madras på gulvet.

Betalingsbetingelser

DATO

Ankomst:

Mandag d. 5. juli 2021

kl. 15.00-16.30.

 

Det er vigtigt at I ankommer i dette tidsrum, da der vil være en velkomstseance for jer!

 

Afrejse:

Lørdag d. 10. juli 2021

kl. 09.45

Se ugeprogrammet her

GENERELT

Vi tager forbehold for ændringer.

Tilmelding

Ved tilmelding skal der oplyses følgende: Navn, 

adresse, post nr., by, tlf, mail, allergier samt navn og fulde navn på de deltagere man booker til.

Afbud

Vi anbefaler, at alle tegner en afbuds-/afbestillingsforsikring ved eget forsikringsselskab.

KONTAKT

Kursusleder: Michael Willemar

Tlf.: 2347 0770

Mail: camp@ihs.dk

Spørgsmål til tilmelding?

Kontakt os på:

Tlf.: 2347 0770

Mail: camp@ihs.dk