Ski- og snowboardlinjen på IHS

Hvert forår tager ski- og snowboardlinjen tre uger på ski og snowboard.
I 2018 rejser vi til Valloire og Les 2 Alpes, hvor der er gode muligheder for alle niveauer indenfor både piste, freeride og freestyle skiløb.

Linjen er for alle, så uanset om du er “rookie” eller “pro”, vil vores dygtige undervisere tilpasser undervisningen og udfordringerne, så de passer til dit niveau og dine ambitioner.
Vi går i dybden med det tekniske og skaber muligheder for den enkeltes videre udvikling, så du bliver dygtigere indenfor netop de områder, du brænder for.

På linjen vælger du imellem:

  • Norsk skiinstruktør *
  • Ski egenfærdighed
  • Snowboard egenfærdighed

Vores undervisere er uddannet ski- og snowboardinstruktører/lærere, og er alle passioneret skiløbere igennem mange år, så din udvikling og uddannelse er i de bedste hænder.

* Vælger du norsk skiinstruktør, anbefaler vi, at du har minimum seks ugers skierfaring inden. Vi har 10 pladser på Norsk Skiinstruktør (først til mølle-princippet)

 

 

Højskoleopholdets forløb

Uge

Indhold

Destination

1-3

Relevant teori og fysisk træning som forberedelse på instruktøruddannelsen + 2 idrætsfag og ét temafag efter eget valg.

IHS

5

Instruktørkursus

Valloire, Frankrig

6

Undervisning/feed-back

Valloire, Frankrig

7-9

Idrætsspeciale, idrætsfag, debatfag og interessefag efter eget valg

IHS

10

Off piste + freestyle + telemark (evt. heliski)

Les 2 Alps

11-26

Idræts- og øvr. fag efter eget valg

IHS

 

Til toppen

 

 

 

De mange muligheder

På ski- og snowboardlinjen et der et væld af muligheder, som udfordrer din teknik og gør dig til en bedre skiløber og snowboarder.

Demo

Man kører synkront ned af pisten. Andre mennesker vender sig om og kigger – enkelte jubler. Sådan er det når skilinien kører demo. Man skal have det hele koordineret, start, stop og de forskellige svingtyper, og når det endelig lykkedes, så ser det hamrende godt ud.

Telemark

Et af tilbuddene i den sidste uge på ski er muligheden for at prøve kræfter med telemarkski. Terræn mulighederne er de samme som på dine almindelige ski, men hælen er løs, og teknikken bliver derfor en smule anderledes. Det handler om balance, men følelsen kan blive til en mere fri og let fornemmelse end med hælen klistret til skien. 

Pukler

Nogle kan lide den plane velpræparerede piste, andre den dybe sne, men indimellem bliver sneen til hundredvis af pukler, som kan være en fed udfordring. Lær at håndtere puklerne med en hensigtsmæssig teknik, hvor du suger hver eneste knold og flyver ned af bakken uden at miste kontrollen og bevarer kontakten med sne.

Tekniktræning

Det er her grundlaget bliver lagt for at få det optimale ud af skiløbet. Du får redskaber og kropsbevidsthed til at håndtere de forskellige udfordringer på bjerget, såsom hård og blød piste, pukler, off-piste, freestyle. Dit skiløb bliver et helt andet, efter at du er blevet præsenteret for en hensigtsmæssig teknik. Når du har basis bevægelser på rygraden, har du mulighed for at variere dit skiløb utrolig meget og dermed blive endnu bedre og få endnu flere sjove og spændende oplevelser.

Freeride

Der venter en hel verden af fede oplevelser uden for pisten. Der er en grund til, at off-pisten er det klart mest diskuterede emne til afterski: Det er her det sne´r! Vi arbejder med din teknik og sikkerhedsaspekterne i at køre udenfor pisterne, så du bliver klogere og dygtigere til at foretage din egen risikovurdering, og off-pist ikke længere er et lukket land. 

Porte

Selv de bedste friskiløbere bliver udfordret, når de skal køre slalomporte. Kravet om at svinge på et bestemt tidspunkt og i en bestemt radius, udvikler din teknik og gør dig til en bedre skiløber - og så er det super sjovt!

På skilinien får du mulighed for, 1-4 gange i løbet af de tre uger, at træne i storslalombane og udfordre dig selv på fart og teknik. Vi viser dig naturligvis hvordan, så du kan sætte den hurtigste tid foran dine nye venner. Snowboarderne træner også i portene.

Freestyle / park

Vi vil i alle 3 uger begive os ud i freestyleparkerne, hvor der trænes hop, tricks og lir. Både Les Arcs og Les 2 Alpes giver fantasiske muligheder for nybegynderen og den erfarne skiløber.

Til toppen

 

 

 


Priser

Prisen for skilinjen, incl evt. instruktøruddannelse og skirejser, er 15.000,- kr. 
Dertil kommer en pris på 1.550,- kr. pr. uge for ophold og undervisning på Idrætshøjskolen i Sønderborg. 

Hvis du vælger skiinstruktørdelen af skilinjen, og IKKE ønsker at fungere som skiinstruktør for de øvrige højskolelever i uge 6, bliver totalprisen dog kr. 1.500,- højere.
Prisen dækker ophold i lejligheder, rejse, liftkort, undervisning, certificering og kostpenge fra skolen.

Vær opmærksom på at skiløb foregår udendørs, og at vi derfor er underlagt vejrets luner i forhold til at gennemføre de planlagte aktiviteter. Hvis disse aflyses, sker der ingen refusion af betaling.   

Til toppen

 

 

 

Norsk skiinstruktør

Uddannelsen, der betegnes DNS Skiinstruktør 1, er integreret i et normalt højskoleophold af 24 ugers varighed, men du har særligt fokus på ski og tilbringer i alt 3 uger på sneen. Uddannelsen på IHS kan, ligesom den danske Basic Ski Instructor (BSI), give adgang til at arbejde som instruktør på skidestinationer i Europa, og give dele af den danske BSI 1 (første uge af BSI), og det svarer til første del i en videregående skiinstruktør uddannelse på linie med Anwärter.

Både skiinstruktør og fuldt højskoleophold
Når skilinien er slut fortsætter du på skolen med andre fag – dvs du går ikke glip af noget ”hjemme” på skolen hvis du vælger skilinjen.

Praktisk erfaring som skiinstruktør
I umiddelbar forlængelse skal du under supervision afprøve dine færdigheder i praksis ved undervisning af de øvrige ca. 80-90 højskoleelever. Det antal timers undervisningserfaring, som du herved opnår, giver adgang til næste niveau af den ”ægte” norske skiinstruktøruddannelse, hvilket er unikt for IHS skilinje. Denne uges praktik er ikke med hvis kurset tages i Norge.

Uddannelsens indhold
Selve instruktøruddannelsen, som er af 1 uges varighed med teori om aftenen og praktik i dagtimerne, indeholder både egenfærdighedstræning og undervisningslære. Egenfærdighedstræningen har fokus på at gøre dig bedre på ski, uanset hvilke færdigheder du i forvejen har, mens undervisningslæren sigter på at give dig redskaber til at analysere og instruere i alpint skiløb. Her arbejder vi med sikkerhed, organisering af grupper, skolesving, fejlbilleder, særlige målgrupper etc. Inden afrejse arbejder vi med noget af teorien, og du får udleveret skriftligt materiale på dansk. Alle aktiviteter har til formål at gøre dig god nok til at vise andre, hvordan man udfolder sig på ski - på den fede måde.

En uddannelse du kan bruge med det samme
På mange andre skiinstruktøruddannelser er der høje krav for beståelse af kurset og opnå certificering. De skiinstruktør uddannelser vi tilbyder på IHS kan den gennemsnitlige skiløber bestå med blot 6 ugers skierfaring inden kurset. Det er realistiske mål for certificering – og dermed job som instruktør, og et liv hvor du får penge for at stå på ski.

IHS er den eneste skole i Danmark, der udsteder instruktørbevis fra den nationale skiorganisation, Den Norske Skiskole, og dermed gør det muligt at arbejde på skiskoler i hele Norge. Vi har de senere år sendt over 100 skiinstruktører ud i arbejde på sneen – vi ved hvad det handler om, og vi har kontakterne.

Under uddannelserne skal vi naturligvis også have tid til at lege og blive bedre til kortsving, pukler, dybsne, storslalomporte og et smut i freestyleparken.

Til toppen

 

Alpin ski egenfærdighed

Uge 5 og 6 foregår i Valloire (Frankrig) og uge 10 i Les 2 Alpes (Frankrig).

I uge 5 og 6 går vi basal teori og praksis igennem. Du vil som nybegynder og letøvet komme hurtigt fra start ved at blive skolet med den rigtige position, svingteknikker mm. Som øvet skiløber vil du få gennemgået teknikker der kræves for at stå forskellige steder på og uden for pisten samt forskellige tricks og kantningsøvelser. Der vil på begge hold være individuel videoanalyse og gennemgang af tekniske elementer for at få finpudset teknikken.

Vi tror på at forbedret teknik øger glæden og udbyttet af skiløb. Samtidig er ski på IHS fællesskab og socialt samvær, sjov, hygge og fede oplevelser både på og uden for pisten, samt i parken.

Senere på foråret tager vi igen til de franske alper, hvor vi laver massere af fede workshops og dyrker freestyle og freeride.  Destinationen er i 2017  Les 2 Alpes, som samlet giver fantastiske muligheder både på og uden for pisterne. Vi satser på at give tilbud om en eller flere topture med freeride skiløb helt uden for de normale skiområde, samt lave tur til La Grave - et af verdens absolut bedste offpiste områder. Der vi desuden være undervisning i sikkerhed og tekniske færdigheder som freerider. Vi vil i denne uge også arbejde med freestyle-skiløb, så du kan få respekt om dine moves i parken.

Man kan også være med på IHS skilinjes egenfærdigheds del som fuldblods telemark løber. ”Free heel” entusiaster kan være med på lige fod med de andre. Vores tilgang til skiløb og læring gør at vi vil prøve at integrere de to stile på samme hold, hvor man således kan inspirere hinanden til at udvikle sig på sit eget glideredskab.

Kontakt
Ring, skriv eller kom ned og få en snak med os om hvorfor vores skilinje er den fedeste på markedet!
Yderligere information fås ved henvendelse til kursusleder Adam Lasthein på e-mail adam@ihs.dk 

Til toppen

 

Snowboard-linjen

Snowboardlinjen er delt op i to niveauer, øvet og nybegynder. Det gør vi for at imødekomme dit behov bedst muligt. Snowboardlinjen kører parallelt med skilinjen.

Uge 5/6 foregår i Valloire (Frankrig) og uge 10 i Les 2 Alps (Frankrig).

I uge 5 går vi alt basic teori og praksis igennem. Du vil som nybegynder komme hurtigt fra start ved at blive skolet med den rigtige holdning, faldteknikker, svingteknikker mm. Som øvet vil vi gå mere bag om de forskellige begynderøvelser og tale metodik og didaktik, og klæde dig på til at kunne tage en eventuel snowboarduddannelse i eksempelvis Østrig.

I uge 6, vil fokus ligge meget på Jibstyle på pisten, flatland-tricks, buttering, park (kickers, rails og sliders), freeride, speed, backcountry, deeppow osv. Altså vil der være en langt mere legende tilgang til snowboardet og man vil få set et bredere spektre af hvad snowboardet kan tilbyde. Forskellen mellem begynder og øvet vil primært ligge i sværhedsgraden af de forskellige førnævnte områder. I anden uge er der mulighed for at prøve kræfter med at undervise andre, da resten af skolen også vil være på ski eller snowboard i denne uge. At undervise andre er ofte med til at synliggøre ting for en selv.

Uge 10 står på fuld freestyle!! Her er vi i Les 2 Alps (Frankrig) 

På Snowboardlinien vil du få sparring af de samme instruktører igennem hele forløbet, hvilket sikrer dig en bedre indlæring, samt en super stemning på linien i det hele taget.

Kontakt
Ring, skriv eller kom ned og få en snak med os om, hvorfor vores snowboardlinje er den fedeste på markedet!
Yderligere information fås ved henvendelse hos snowboardlærer David Lautrup på david@ihs.dk.

 

Til toppen
Sejlads Kite/Wakeboard Beachvolley Adventure Triatlon IHS 360 outdoor Fitness Instruktør IHS 360 Indoor Volleyball Ski og snowboard Step Aerobic & Dance Fodbold


Idrætshøjskolen i Sønderborg

Frihedsallé 42,
6400 Sønderborg

Telefon: +45 7442 1848
Mail: admin@ihs.dk


View Larger Map