Sejlads

I sejlads lærer du at sejle udelukkende for vindens kraft, og undervisningen munder ud i, at du bliver i stand til at være skipper om bord - og dermed træffe de afgørende beslutninger, når det gælder.

Vi starter fra bunden, så du behøver ikke have forkundskaber for at vælge faget sejlads. Du lærer bådene at kende og får en grundig indføring i vindforhold, trim, havne- og redningsmanøvrer samt sikkerhed på vandet. Efterhånden lærer du mere avanceret sejlteknik, spilersejlads etc. Du vil komme til at sejle både intens kapsejlads i form af matchrace og turpræget sejlads. 
Er du allerede en god sejler, gør vi dig endnu bedre - man kan ikke komme for meget på vandet!

Duelighedsprøve i sejlads
Vi træner målrettet mod at bestå Søfartsstyrelsens duelighedsprøve i sejlads, som giver dig det officielle bevis på, at du kan sejle for sejl.

Som supplement kan du vælge at få teoretisk undervisning i navigation, som er teoridelen til duelighedsprøven. Dermed har du et certifikat som mere end opfylder kravene til Speedbådskørekortet. Med beviset i hånden kan du f.eks. leje en båd med vennerne i det græske øhav, få billigere bådforsikring etc.

Prisen for duelighedsprøven er 200,-. Du er dog op til dig selv, om du vil tage prøven.

Endelig tilbyder vi evt. første trin af Dansk Sejlunions træneruddannelse.

Udstyr og faciliteter
Vi har flere forskellige bådtyper til rådighed. Grundstammen er vores J80, som har 3 af til vores rådighed, og de nye Hobie Cats, sjove og hurtige katamaranjoller til at starte fra stranden.

Vi træner fast i sportsbåden J80, manøvredygtig, hurtig og sikker. Desuden har vi et glimrende samarbejde med sejlklubben SYC, hvor der er et aktivt miljø for både tur- og kapsejlads, som vi drager nytte af. Du kan, når du bliver godkendt som frisejler, låne både i fritiden.

Vi sejler også ture til f.eks. Tyskland, i samarbejde med lokale klubber og deres både. Og på efterårets tur til en destination ved Middelhavet (2016: Kreta) skal vi selvfølgelig ud på det blå hav i nogle dage, med snorkling, delfiner etc!

Sejlads Kite/Wakeboard Beachvolley Adventure Triatlon IHS 360 outdoor Fitness Instruktør IHS 360 Indoor Volleyball Ski og snowboard Step Aerobic & Dance Fodbold

Se mere:

Tilmelding Højskoleophold
Faciliteter

Fotogalleri
Sejlads video


Idrætshøjskolen i Sønderborg

Frihedsallé 42,
6400 Sønderborg

Telefon: +45 7442 1848
Mail: admin@ihs.dk


View Larger Map