IHS kostpolitik

På IHS laver vi mad efter princippet fra Jord til Bord. Det betyder at vi laver mad efter årstiden. Spiser kål om vinteren, saftige tomater og friske salater om sommeren, æbler fra lokal avler på Als om efteråret. Vi stiller store krav til vores leverandører, så vi altid er sikker på kvaliteten er helt i top.

Økologi i madlavningen

Vi følger med i tidens trend inden for madverdenen, fx quinoa, spelt, fermitering osv. Vi bager vores eget brød fra økologiske kornsorter, prøver at bage alt fra bunden – lige fra rugbrød, grove brød, kager, rundstykker i weekenden til desserter. Vi har fokus på at bruge økologiske madvarer i vores madlavning.

Vi serverer økologisk mælk, smør, div af årstidens grøntsager, surmælksprodukter, forskellige typer mel, havregryn, pasta, ris, gær, div frø, tørrede ærter og bønner, sukker og rapsolie.

Vi laver selv vores marmelader og prøver at formindske brugen af præfabrikerede madvarer.

Bæredygtighed

Der er også fokus på bæredygtighed da vi ikke synes det er en nødvendighed at spise meloner fra Brasilien om vinteren – vi foretrækker en pære fra Danmark.

Er du gæst på IHS, vil du også opleve at madrester bliver genanvendt. Vi har stor fokus på madspild så vi udnytter vores råvarer til det ypperste.

Vi smider ikke madaffald i vores almindelige skraldespand. I spisesalen samler vi madrester i særskilte beholdere og dette bliver afhentet af Daka food.

Menu

På højskolen varierer menuen fra dag til dag. Basis for alle måltider er beskrevet nedenunder.


Morgenmad består af: Forskellige morgenmadsprodukter, hjemmerørt yoghurt, friskbagt brød med marmelade, ost og pålæg, friskskåret frugt, m.m.  Mælk, kaffe og the.


Frokosten består af: Forskelligt pålæg, ostebord, lune retter serveret med forskellige salater, m.m. Mælk, kaffe og the.

En aftensmadsplan på IHS kunne se sådan ud

Mandag: Byg-selv burgere med rodfrugts-pommes frittes

Tirsdag: Kyllingelår med thainudler og asiatisk inspireret salatbar

Onsdag: Vegetarisk pastasauce med revet ost, grøn salat.

Torsdag: Hjemmelavet fiskefrikadeller med spinat, gulerodsalat, ovnkartofler og hjemmerørt grovremolade

Fredag: Kalvespidsbryst med mos, bagte rødbeder, grøn salat

Lørdag: Chili con carne med majsbrød

Søndag: Butternutsquash suppe

 

Personalet i køkkenet

Køkkenteamet består af 6 ansatte; 2 kokke, 4 køkkenassistenter og 1 køkkenmedhjælper.

Personalet er løbende på inspirationskursus.

I køkkenet møder vi altid vores elever og kursister med et smil og en positiv tilgang.


Kostudvalg

Vi har på IHS den mulighed at eleverne kan bidrage med nye ideer, rutiner via vores kostudvalg. Det er et udvalg elever selv melder aktivt til.

Formål:

  • At øge den daglige kontakt mellem køkkenteamet og elevgruppen

  • Via udvalgsmedlemmerne at inddrage elevgruppen i dagligdagen og få indblik i elevernes ønsker til den daglige kost på IHS

  • At få eleverne til at føle ansvar overfor egen kost

Specialkost

Vi tager på IHS hensyn til elever og kursister med særlige kostbehov. Dvs. vi tager selvfølgeligt hensyn til dokumenteret madallergier (gluten-allergi, lakotose intolerant)

Vi serverer også vegetarmad for kursister og elever. Ved tilmelding til kursus/ophold beder vi dig skrive på hvis du har ønske/behov for specialkost.

 

Måltider på IHS

07.15 Morgenmad – serveret i spisesalen

10.00: Forfriskning

12.00: Frokost – serveret i spisesalen

15.30: Forfriskning

17.45: Aftensmad – serveret i spisesalen

20.00: Aftenforfriskning

Personale Undervisere Faciliteter Kostpolitk Området IHS elevforening IHS' Venner Kontakt

Se mere:

Tilmelding Højskoleophold
Faciliteter

En dag på IHS video


Idrætshøjskolen i Sønderborg

Frihedsallé 42,
6400 Sønderborg

Telefon: +45 7442 1848
Mail: admin@ihs.dk


View Larger Map